Botar al contingut
Escolta

Oratori «Canticum Novum»

L'oratori lul·lià Canticum novum és una composició de Baltasar Bibiloni sobre textos de Ramon Llull seleccionats i adaptats al català modern pel pare Gabriel Seguí, superior del monestir de la Real i lul·lista reconegut. Està escrit per a soprano i baríton solista, narrador, cor mixt i orquestra.
L'obra s'estrenà l'1 d'abril de 2015 al Teatre Principal de Palma, amb la participació de Tomeu Bibiloni, Maia Planas (solistes), Emili Gené (narrador), l'Orquestra Clàssica Ramon Llull i els cors Orfeó Ramon Llull (d'on va partir la iniciativa d'encarregar l'obra al mestre Bibiloni), Cor de la UOM, Musicantes de Mallorca i un bon grup de cantants individuals.
El Canticum novum es va presentar també a Barcelona, a la basílica del Pi, en la versió amb grup instrumental de cambra (flauta, violoncel i piano) i igualment amb narrador, solistes i cors.
En ambdues presentacions, la doctora Maribel Ripoll va iniciar els concerts amb una breu conferència sobre Ramon Llull, que va permetre introduir el personatge i la seva obra.
Les properes audicions de l'obra seran:

  • Pel Cor de la UOM, l'Orfeó Ramon Llull, Musicantes de Mallorca i cantants individuals, al claustre del monestir de la Real el diumenge 8 de maig.
Activitat finalitzada
  • Per Musicantes de Mallorca a l'auditori de la Biblioteca March el dijous 21 d'abril.

 

 

 

Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB