Botar al contingut
Escoltar

Oratori «Canticum Novum»

L'oratori lul·lià Canticum novum és una composició de Baltasar Bibiloni sobre textos de Ramon Llull seleccionats i adaptats al català modern pel pare Gabriel Seguí, superior del monestir de la Real i lul·lista reconegut. Està escrit per a soprano i baríton solista, narrador, cor mixt i orquestra.
L'obra s'estrenà l'1 d'abril de 2015 al Teatre Principal de Palma, amb la participació de Tomeu Bibiloni, Maia Planas (solistes), Emili Gené (narrador), l'Orquestra Clàssica Ramon Llull i els cors Orfeó Ramon Llull (d'on va partir la iniciativa d'encarregar l'obra al mestre Bibiloni), Cor de la UOM, Musicantes de Mallorca i un bon grup de cantants individuals.
El Canticum novum es va presentar també a Barcelona, a la basílica del Pi, en la versió amb grup instrumental de cambra (flauta, violoncel i piano) i igualment amb narrador, solistes i cors.
En ambdues presentacions, la doctora Maribel Ripoll va iniciar els concerts amb una breu conferència sobre Ramon Llull, que va permetre introduir el personatge i la seva obra.
Les properes audicions de l'obra seran:

  • Pel Cor de la UOM, l'Orfeó Ramon Llull, Musicantes de Mallorca i cantants individuals, al claustre del monestir de la Real el diumenge 8 de maig.
Activitat finalitzada
  • Per Musicantes de Mallorca a l'auditori de la Biblioteca March el dijous 21 d'abril.

 

 

 

Google+ UIB