100 anys IES Ramon Llull

 Invitació

Enguany l’Institut d’Ensenyament Secundari Ramon Llull, “l’institut”, celebra els seus primers cent anys de funcionament a l'emplaçament actual, la plaça de l'Institut Balear, coneguda popularment com a plaça del Tub.

L’institut com a centre d’ensenyament fou fundat molt abans, el 1835, és a dir, fa 180 anys, per això podem dir que és el primer centre d’ensenyament secundari creat a l’Estat espanyol.

L’acte institucional de commemoració de l’efemèride se celebrarà el proper dilluns 25 de gener a les 19 hores, i serà presidit pel conseller d’Educació del Govern balear. Precisament va ser el 25 de gener de 1916 quan es varen impartir les primeres classes al “nou” edifici, perquè, fins aleshores, l’institut havia estat ubicat a l’actual convent de Monti-sion.

A més de l’acte institucional, hem organitzat un cicle de conferències i taules rodones per conèixer un poc més tot el que va suposar l’institut per a la societat mallorquina en els àmbits històric, pedagògic i científic. Aquest cicle el presentarem el mateix dia 25 de gener i se celebrarà a l’IES Ramon Llull tots els dimarts del mes de febrer a les 20 hores.